Sloopauto verkopen? Bel voor een direct bod met 085-0644882

Auto total loss verkopen

Als uw auto total loss is bestaan er twee varianten, we kennen technisch total loss en economisch total loss. Technisch wil zeggen de auto is bij een zwaar ongeval betrokken is geraakt en we mogen van geluk spreken als u er met enkele schrammen en een behoorlijke schrik heeft kunnen uitstappen. Deze auto is zover kapot dat repareren eigenlijk niet meer mogelijk is. Cruciale auto-onderdelen zijn beschadig die ook het schadeherstel bedrijf niet meer kan repareren. Deze voertuigen kunnen dan ook vaak direct naar de autosloperij worden afgevoerd. De schade-expert weet vaak al genoeg als hij enkele foto’s ziet want de auto zit gewoon helemaal in de kreukels. Of wat dacht u van een auto waarbij het dak is verwijderd door de brandweer!
Als we het hebben over economisch total loss dan hebben we het uiteraard over geld. Dit betekent dat het vakkundig laten repareren van de auto de dagwaarde van het voertuig overstijgt. Spuitwerk, nieuwe plaatwerk en het uurloon maken dat oudere auto’s al snel economisch total loss zijn omdat ook kleine reparatie werkzaam heden al snel duizenden euro’s gaat kosten. Dit wil niet altijd zeggen dat er met de auto niet meer gereden kan worden. U kan prima rijden in een auto met een beschadiging of een deuk. Het is alleen niet mooi! De meeste particulieren rijden dan ook liever niet in een auto rond die vol zit met deuken en krassen.

Wat gebeurde er met de kapotte auto.

Auto die technisch total loss zijn en dus niet meer kunnen rijden zonder dat deze worden gerepareerd worden vaak opgekocht door de autosloperij. Het autodemontage bedrijf demonteerde de nog goede bruikbare onderdelen. Voor een auto met achter schade kan de radiateur en de koplampen nog prima worden verkocht. Vaak zijn er altijd nog wel enkele onderdelen die de autosloop kan verkopen ten zijn uw auto brandschade heeft opgelopen. Dan blijft er uitsluiten een uitgebrande categorie over welke niets meer waard is als de huidige oud ijzer prijs.

Jonge schade auto’s zijn erg gewild.

De meeste voertuigen die de autosloperij worden binnen gebracht zijn eindeleven auto’s. Dit zijn auto’s die na jaren van trouwen dienst veel gebreken vertonen. Vaak moet er zoveel aan de auto gebeuren dat de aanschaf van een leuke tweedehands auto goedkoper is. Naast de vele mankementen zijn deze sloopauto’s ook van een hogere leeftijd. Het autodemontage bedrijf is juist op zoek naar onderdelen van gangbare merken en modellen van voertuigen die nog gewild zijn. Hierdoor kunnen de inkoopprijzen van u schadeauto nog behoorlijk oplopen gezien de nog goede onderdelen vaak prima kunnen worden verkocht.

(Sloop)auto verkopen?

085-0644882

Bel gerust voor een direct bod!

(Onderdelen via formulier a.u.b)