Sloopauto verkopen? Bel voor een direct bod met 085 06 44 884

Het vrijwaringsbewijs bij verkoop!

Wanneer u een voertuig, auto of scooter met een kenteken verkoopt, krijgt u altijd een vrijwaringsbewijs. Bij privé verkoop gaat u naar het postkantoor met de klant waar de auto zal worden overgeschreven. Dit is een bewijsstuk voor uw administratie zodat u kunt aantonen dat het voertuig niet meer van u is. Aangezien er de afgelopen jaren nogal wat veranderingen hebben plaats gevonden met het kentekenbewijs is er ook de nodige onduidelijkheid ontstaan over het vrijwaringsbewijs. Het bekende formulier bestaat niet meer; u krijgt tegenwoordig een bonnetje bij het overschrijvingspunt. Zoals een bonnetje van de supermarkt!

Ook autohandelaren en autosloperijen mogen geen gebruik meer maken het wel bekende vrijwaringsbewijs formulier. Het bedrijf kan u een vrijwaring verschaffen op zijn eigen briefpapier of op een blanco A4-tje met zijn gegevens. Daarnaast geven openbare bronnen zoals de website van de RDW zeer nauwkeurig aan wanneer een voertuig opnieuw te naam is gesteld. Datum en tijd zijn voor de RDW een bewijs dat een auto is overgeschreven. Helaas is door de wet op bescherming persoonsgegevens niet zichtbaar wie de nieuwe eigenaar is!

Uw verzekering stopzetten!

Wanneer u uw auto particulier verkoopt of naar de sloop brengt, stopt de wegenbelasting per eerst volgende werkdag. De RDW en de belastingdienst delen deze gegevens met elkaar. U hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen; eventueel teveel betaalde belasting zal aan u automatisch worden terug betaald. Uw verzekeraar echter heeft geen inzage in dit systeem; soms zullen zij u vragen om een kopie van het vrijwaringbewijs. De meeste verzekeraars echter hebben de bevoegdheid om dit te controleren. Is een auto nog op uw naam gesteld of reeds op naam van een derde? Slechts enkele bedrijven zoals verzekeringsmaatschappijen en leasemaatschappijen kunnen dit. Dat komt omdat de wet op de persoonsbescherming het niet voor iedereen toelaat.

Verkoopt u een auto, dan is het altijd verstandig uw vrijwaring alsnog te bewaren. Dit voorkomt eventueel problemen; ook kunt u daarmee altijd uw verzekeraar overtuigen dat de auto is verkocht en u geen verantwoordelijkheid meer heeft voor het voertuig!

(Sloop)auto verkopen?

085-0644880

Bel gerust voor een direct bod!

(Onderdelen via formulier a.u.b)