Sloopauto verkopen? Bel voor een direct bod met 085 06 44 884

Schadeauto’s gevraagd.

Niet alleen zogenaamde “einde-levens-voertuigen” belanden op de sloop. Binnen de autodemontage branche bestaat er een onderscheid tussen verschillende type autosloperijen: bedrijven die uitsluitend schadeauto’s in- en verkopen, autosloperijen als merk specialisten en zogenaamde recycling bedrijven. Ieder bedrijf heeft zijn eigen kwaliteiten en specialiteit. Ondanks de verschillende strategieën die het bedrijf hanteert is een schade auto iets heel anders dan een sloopauto.

Sloopvoertuigen worden voor demontage aangeboden omdat de auto niet meer wil rijden of het verkrijgen van een nieuw APK gewoon weg teveel geld kost. De gemiddelde leeftijd van een sloopauto bedraagt een 17, 18 jaar. De afgelopen jaren was de gemiddelde leeftijd lager doordat overheidsmaatregelen, zoals de nationale sloopregeling maar ook de regionale sloopregelingen, er voor hebben gezorgd dat verschillende auto’s voertijdig gedemonteerd werden! Veel particulieren werden hierdoor gestimuleerd in de aankoop van aan andere auto.

Uw schadeauto

BMW 318 schadeautoOnder een schadeauto verstaat met een auto die minsten een jaar of 4½ jonger is als de gemiddelde leeftijd van een sloopauto. Ondanks de gemiddelde leeftijd speelt het merk en type van uw auto een groten rol. Een Fiat en een Alfa belanden nu eenmaal eerder op de sloop als een Audi of Volkswagen. In de praktijk blijken deze merken toch van een mindere kwaliteit als auto’s van Duitse fabricage. Dit is niet de enige oorzaak. Veel Oost-Europeanen zweren bij een Duitse diesel. Een Pool zal je maar zelden in een Frans of Italiaanse automerk zien rijden. Mede hierdoor worden de Duitse automerken eerder geëxporteerd waardoor er in verhouding minder van deze auto’s op de sloop belanden.

Het verkopen van uw schadeauto is mede hierdoor veel gemakkelijker. Niet alleen de vraag naar jonge onderdelen voor een tweedehandsprijs speelt een rol, maar ook het aanbod van soortgelijke auto’s met schade of compleet totol-loss, maakt dat vaak nog relatief hoge inkoopprijzen worden betaald voor uw schade auto. Daarbij komt dat auto’s steeds slimmer worden waardoor het aantal verkeersongevallen afneemt.

Heeft u een schadeauto doordat u een aanrijding heeft veroorzaakt? Bekijk dan goed of direct verkopen niet veel interessanter is als een dure reparatie. Afhankelijk van het merk en bouwjaar worden er nog hoge inkoopprijzen betaald voor uw schadeauto! Wilt u weten hoeveel uw auto nog kan opleveren? Meld de auto aan voor een vrijblijvende sloopauto taxatie!

(Sloop)auto verkopen?

085-0644880

Bel gerust voor een direct bod!

(Onderdelen via formulier a.u.b)