Sloopauto verkopen? Bel voor een direct bod met 085 06 44 884

Onderdelen zoeken op de autosloop.

Op een autosloperij staan soms wel duizenden autowrakken. Afhankelijk van het beleid van het autodemontage bedrijf mag u zelf de onderdelen die u zoekt demonteren. In meest voorkomende gevallen wordt dit voor u gedaan. Vaak is het eerst even goed zoeken naar de juiste sloperij die het type auto heeft staan zoals u zoekt. Heb je eenmaal de juiste auto gevonden dan zijn hopelijk de onderdelen die u zoekt nog wel aanwezig. Meestal is vooraf bellen wel zo verstandig. Dit scheelt u een hoop tijd, of een loze rit. Veel handel in onderdelen gaat tegenwoordig via het internet. Slechts alleen de hobbyist, de doe-het-zelver, vindt het nog de moeite waard om zelf op de sloop te gaan zoeken naar een specifiek onderdeel voor zijn geliefde oldtimer.

Onderdelen zoeken via het internet.

De autosloperij Via het internet kun je makkelijk en eenvoudig het autosloopbedrijf vinden met de onderdelen die u zoekt. Meestal is het verstandig om eerst via de mail navraag te doen of een bepaald type onderdeel aanwezig is. Nog handiger is het om een onderdelen-aanvraag te plaatsen. Bedrijven die het onderdeel voorradig hebben kunnen reageren met een offerte; meestal heb je binnen de 24 uur één of meerdere offertes in je mail box. Waarbij direct het prijsverschil zichtbaar is.

De verkoop van tweedehands auto onderdelen is internationaal. Veel autosloop bedrijven exporteren regelmatig motoren en versnellingsbakken naar het buitenland. Voornamelijk in Afrika en omgeving zijn Toyota en Mazda motoren erg gewild. Daarnaast worden er in Nederland relatief gezien veel jonge auto’s gedemonteerd. Meestal veroorzaakt de wetgever een toename van sloopauto’s door middel van een of andere sloopregeling. Vaak komen er dan gedurende een bepaalde periode honderdduizenden auto’s op de sloop terecht. Veel onderdelen worden in ons land niet meer verkocht omdat de type auto’s te oud of te vervuilend zijn. In de Oostblok- landen kent men deze regelgeving nog niet. Veel motoronderdelen en plaatwerk worden hierdoor als exportproduct verkocht.

Niet alleen oude auto’s komen op de sloperij terecht

Het merendeel van de auto’s wordt naar de sloop gebracht omdat ze te oud zijn of hopeloos zijn versleten. Repareren kost meer als het kopen van een goede occasion. Naast sloopauto komen ook schadeauto’s op de sloop terecht. Voertuigen die bij een aanrijding betrokken zijn geweest en of wel technisch of economische totalloss worden verklaard. Vaak zijn dit auto’s van een jonger bouwjaar waardoor de goede onderdelen nog courant zijn en goed als gebruikt onderdeel kunnen worden verkocht.

(Sloop)auto verkopen?

085-0644880

Bel gerust voor een direct bod!

(Onderdelen via formulier a.u.b)