Sloopauto verkopen? Bel voor een direct bod met 085-0644880

De waarde van een Sloopauto

Wanneer heeft u een sloopauto en wat is hij dan nog wel waard? Niet elke sloopauto is direct een autowrak; heel vaak speelt het merk, het bouwjaar en het type een belangrijke rol. Daarnaast zijn er ook factoren als het technische gebrek, het probleem en de kilometerstand van belang. Auto’s die een half miljoen kilometer hebben afgelegd zijn vaak minder waard als auto’s met slechts een paar ton op de klok. Dan is echter nog steeds het bouwjaar en het model een belangrijke factor. Veel auto’s en of onderdelen worden namelijk veelvuldig geëxporteerd naar het buitenland. Niet alleen sloopauto’s worden gedemonteerd, maar ook veel schadeauto’s van een jonger bouwjaar die onherstelbaar zijn beschadig zullen eerder worden gesloopt. Meestal omdat de onderdelen goed kunnen worden verkocht in tegenstelling tot oude sloopauto’s die alleen nog maar een oud-ijzer waarde vertegenwoordigen.

Wat is een sloopauto.

Er bestaat geen exacte omschrijving voor een sloopauto. Vaak zijn het auto’s die minimaal een jaar of tien oud zijn en al vele kilometers asfalt hebben afgelegd. Meestal ontstaan er op den duur een te groot technisch probleem of wordt het verkrijgen van een nieuw APK een te kostbare aangelegenheid. De auto aanbieden als sloopauto is dan vaak de verstandigste oplossing. U bent dan direct verlost van de vaste lasten zoals motorrijtuigenbelasting en verzekering. Verkoopt u de auto niet meteen dan moet u het voertuig schorsen anders blijven de vaste lasten doorlopen en riskeert u tevens een boete van de RDW omdat uw auto geen geldige APK keuring meer heeft . Schorsen betekent dat de auto niet meer op de openbare weg mag staan. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het schorsen. De RDW kent een hoog en een laag tarief. Voor auto’s ouder als 15 jaar geldt het lage tarief. Daarboven een hoog tarief wat neer komt op 120 euro. De auto moet dan minimaal drie maanden geschorst blijven staan anders betaalt u alsnog de wegenbelasting voor de vooraf gaande periode.

Een Schadeauto

Niet elke auto is een lang leveren bekoren. Wanneer u met uw auto door uw toedoen bij een verkeersongeval betrokken raakt en uw auto niet meer allrisk is verzekerd, zal u zelf de kosten van de reparatie moeten betalen. Betreft het een grote schade dan is de kans aanwezig dat de auto technisch totalloss is; de auto is dan onherstelbaar beschadigd. Economisch total-loss wil zeggen dat de kosten van een eventuele reparatie hoger zullen zijn als de dagwaarde van de auto. Soortgelijke auto’s belanden vaak op de autosloop. De autosloperij kan de bruikbare onderdelen goed als tweedehands artikel verkopen. Meestal worden er nog hoge inkoopbedragen betaald voor degelijke schadeauto’s wegens de nog goed verkoopbare onderdelen.

(Sloop)auto verkopen?

085-0644880

Bel gerust voor een direct bod!

(Onderdelen via formulier a.u.b)

Meld hier vrijblijvend je auto aan

Hi! Kom in direct contact met onze inkoopafdeling op Whatsapp.